VENDÉG ELŐADÓK,
KÉPZÉSEK
Prof. Dr. Kalmár Gergely
(növénynemesítő, kutató
az ősi magyar tönköly felfedezője)
tanfolyamai:
Kenyérsütő és gabonaismereti tanfolyam
Témák
- amit mindenkinek tudni illik a gabonafélékről
- a napjainkban termesztett gabonafélékkel kapcsolatos problémák
-a gabonafélék tápanyagai és hasznosulásuk az emberi szervezetben
- a génmanipuláció kérdése
- a kenyérsütés előkészületei
-a kovászkészítés fortélyai
-kenyérsütés
A helyszínen mindenkinek lehetősége nyílik, hogy megismereje az enzimekben kiemelkedően gazdag Kalmár tönkölyt, és ebből saját maga készítsen kenyeret.
A tanfolyam során a résztvevők megkóstólhatják még a tönkölydarát, tönkölypalacsintát(ami tojás nélkül készül) és más egyéb tönköly termékeket is.
A képzés egynapos, reggeltől késő délutánig tart. A korlátozott létszámra való tekintettel előzetes regisztráció szükséges.
Neolit táplálkozás
A témákból:
-alapvető tápanyagok élelmiszereinkben
-tápanyagok hasznosulása(pl. cukor és édesítőszerek kérdése, olajok vagy zsírok stb.)
-élelmiszer adalékanyagok
-őseink étkezése
Az első időpont:
2013.11.08.
A tanfolyam időtartama 10 hónapon át, havi egy alkalom. A képzés csak kellő számú jelentkező esetén indul, ezért kérem, hogy, aki érdeklődik a téma iránt, az ragadja meg az alkalmat, hiszen egy rendkívűl alapos, szintézis erejű tudásra tehet szert.